Marit van Gurp: een baan met volop mogelijkheden

Collega Marit van Gurp voltooide in de zomer van 2023 haar studie Communicatie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Op zoek naar haar eerste baan kwam ze bij Kenter terecht als junior marketeer. Ze begon in september en kon direct vol aan de bak met de rebranding en de nieuwe website. Maak kennis met Marit!

Hoe kwam je bij Kenter terecht? 

Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar vacatures. Ik heb communicatie gestudeerd, met een minor in creatie en design. De techniekbranche trok me niet direct, maar dat kwam vooral omdat ik er nog geen kennis van had. Mijn vader werkt echter bij Alliander, waar Kenter toen nog onder viel. Hij gaf de tip om eens naar Kenter te kijken, ook omdat de opleiding en doorgroeimogelijkheden heel goed zijn. Zo kwam ik bij de vacature van junior marketeer terecht, en de werkzaamheden spraken me direct aan. Ik heb gesolliciteerd, een dag voordat ik op vakantie ging heb ik mijn contract getekend en na mijn vakantie kon ik gelijk starten! 

Wat sprak je aan in deze baan?

Het is een leuk jong team en de werkzaamheden zijn heel divers. Bij veel bedrijven ben je als marketeer heel specifiek bezig met bijvoorbeeld SEO of SEA. Maar hier houd ik me bezig met evenementen, de website onderhouden, vormgeven in InDesign, schrijven van social berichten of artikelen voor op de website, marketingcampagnes en nog véél meer. Het is heel breed, waardoor ik echt de kans krijg om te ontdekken wat ik leuk vind.  

Hoe beviel je eerste periode?

Toen ik begon was het marketingteam volop bezig met de rebranding rondom de verkoop van Kenter en het loskomen van Alliander. Een heel hectische periode, maar óók heel leerzaam. Ik kreeg veel vrijheid en verantwoordelijkheid en mocht gelijk heel veel doen. In het begin was het wel wennen, want werken is natuurlijk anders dan op school zitten. Maar inmiddels heb ik het ritme helemaal te pakken. Daarnaast werkte ik vroeger naast mijn studie ook nog op zaterdag, nu ben ik het hele weekend vrij! 

Heb je al het gevoel dat je jezelf hebt kunnen ontwikkelen hier?

Jazeker, vooral op het gebied van zelfstandigheid. Op stages word je veel meer aan de hand gehouden. Hier kreeg ik vanaf de eerste dag veel vrijheid, dat werkt heel fijn. Ik kan zelfstandig werken en als ik vragen heb, staat iedereen klaar om me te helpen. Ik wil me graag nog meer ontwikkelen op het gebied van vormgeving, maar ook in het schrijven.  

Wat vind je het leukst aan het werken bij Kenter?

Dat is toch wel de samenwerking met het team. Nu zijn we bijvoorbeeld aan het onderzoeken wat wel en niet werkt met de nieuwe huisstijl. En we starten campagnes op die we gelijk testen. Het hele rebrandingstraject was ook heel tof. Daar komt een hoop bij kijken en er zat veel creatief werk bij, dat vind ik leuk. Wat soms nog een uitdaging is, is het stellen van prioriteiten. Veel collega’s komen met vragen bij marketing. Om dan te bepalen wat écht prioriteit heeft en hoe ik dat op kan pakken, is soms nog lastig. Maar dit gaat steeds beter, ik hoef me in ieder geval geen moment te vervelen! 

Wat zou je in de toekomst graag doen? 

Ik zou het heel leuk vinden om meer projecten zelfstandig te begeleiden, zoals het zelfstandig bedenken en opstellen van een campagne of het organiseren van een evenement. Ik ben nu op verschillende vlakken nog ondersteunend, mijn doel is om meer taken zelfstandig op te gaan pakken.